Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Verzekeringsartsen gezocht! - BAR project

maandag 19 augustus 2024

Beste collega,

Het onderzoeksteam van het beschrijving arbeidsbelastbaarheid en re-integratiemogelijkheden (BAR) project is van plan een valideringsstudie uit te voeren. Deze studie is een belangrijke stap in het BAR-project. Het doel is om te onderzoeken of het BAR-instrument een eenduidig taal- en begrippenkader biedt voor bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen. Dit doen we door te zien hoe het BAR-instrument wordt ingevuld en geïnterpreteerd a.d.h.v. eerder ontwikkelde verzuimcasuïstiek.

We zijn op zoek naar verzekeringsartsen (bedrijfsartsen, en arbeidsdeskundigen), die deel willen nemen aan onze valideringsstudie. Artsen die nog in opleiding zijn kunnen ook deelnemen aan deze studie.

De studie loopt van november 2024 tot januari 2025.

U als deelnemer ontvangt gedurende deze periode meerdere verzuimcasus per e-mail. Op basis van deze casus wordt u gevraagd het BAR-instrument in te vullen. U kunt zelf een moment kiezen om dit te doen. Deelname aan de studie levert ook accreditatiepunten op!

In totaal zoeken we naar 45 professionals (15 bedrijfsartsen, 15 verzekeringsartsen en 15 arbeidsdeskundigen). Als u nog collega’s kent die interesse hebben om deel te nemen waarderen wij een verwijzing naar onze studie.

Na afloop van de validering organiseren we 2 focusgroepen met een deel van de deelnemers om mogelijke verbeterpunten te identificeren naar aanleiding van de studie, zowel in de aangeboden verzuimcasuïstiek, de werkwijze BAR en het BAR-instrument zelf. Deelname aan de focusgroep is optioneel, u kunt nu wel alvast aangeven of u interesse heeft om aan te sluiten bij een van de focusgroepen.

Indien u interesse heeft om deel te nemen aan deze studie, of als u meer informatie wilt, kunt u mailen naar Donny Kreuger: d.c.c.kreuger@amsterdamumc.nl Ook als u vragen heeft over de studie kunt u mailen.

We hopen van u te horen!

Met vriendelijke groet,

Namens het voltallige BAR-projectteam

Donny Kreuger promovendus

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten