Cliënten moeten mogen vertrouwen op een juiste en transparante beoordeling van hun claim en een deskundige beoordeling van hun mogelijkheden. Protocollen beogen verzekeringsartsen te ondersteunen om hun handelen daartoe beter te onderbouwen en te richten. Deze ontwikkeling is de laatste jaren voortvarend ter hand genomen. Hieronder treft u de verzekeringsgeneeskundige protocollen die sinds 2005 zijn ontwikkeld. Op dit moment bereidt de NVVG plannen voor om protocollen te actualiseren en te verbeteren.

Participatiegedrag 1 april 2010
Darmkanker / Diabetes Mellitus        23 november 2009
Borderlinepersoonlijkheidsstoornis-Chronische Nierschade 12 december 2009
Artrose van heup en knie - Reumatoide Artritis 23 april 2008
COPD - Chronisch hartfalen 23 april 2008
Schizofrenie en aanverwante psychosen - Chronische Schouderklachten 23 april 2008
Angststoornissen, Beroerte en Borstkanker juli 2005 (GR)
Chronische Vermoeidsheidssyndroom en Lumbosacraal radiculair syndroom juli 2005 (GR)
Algemene Inleiding, Overspanning en Depressieve stoornis juli 2005 (GR)
Whiplash, Aspecifieke rugklachten en Hartinfarct juli 2005 (GR)

 


In opdracht van het ministerie worden verzekeringsgeneeskundige protocollen ontwikkeld. Het gebruik van protocollen is bij wet geregeld in Ministeriele Beschikkingen.

De protocollen kunt u downloaden of bestellen bij het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tegen handling- en verzendkosten (€ 7,50 per boekje).

 

Via deze website krijgt u een mooi overzicht van nationale en internationale richtlijnen in de portal voor protocollendatabanken van het NPi.