De afgelopen jaren heeft de Verzekeringsgeneeskunde een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Zonder dat u zich daar misschien echt van bewust bent geweest, is er veel nieuwe kennis ontwikkeld op ons vakgebied, wat ook heeft geresulteerd in een flink aantal promoties van verzekeringsartsen. Al die onderzoeken zouden niet mogelijk zijn geweest zonder medewerking van verzekeringsartsen. Een andere ontwikkeling is dat binnen aanpalende vakgebieden meer en meer het besef ontstaat dat werk een essentieel onderdeel is van het leven van mensen.

Heeft u belangstelling om een wetenschappelijke brijdrage te leveren, meld u dan aan bij het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wegens het tussentijdse vertrek van één van de leden die namens de NVVG lid is van de VG-dagen-congrescommissie zijn we op zoek naar een enthousiast nieuw lid. Vind je het leuk om in een nauw samenwerkend team van NVVG- en GAV-collega’s bij te dragen aan de totstandkoming van de VG Dagen 2017? En intussen al bezig te zijn met de invulling van de VG Dagen 2018, die geïntegreerd worden in het EUMASS-congres 2018 in Maastricht? Meld je dan aan bij het secretariaat van de NVVG, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Er bestaat ook de mogelijkheid voor een AIOS om een stage van een jaar te lopen in de commissie als keuzestage voor de NSPOH.

De congrescommissie vergadert gemiddeld 1 x per maand, doorgaans op woensdagmiddag in Blaricum. Tussentijds wordt veel geregeld via mailverkeer met de leden van de commissie. Tijdens het congres verricht je hand- en spandiensten om het congres goed te laten verlopen.

Mocht je meer willen weten, dan kan je terecht bij commissievoorzitter Paula Eken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De afgelopen jaren heeft de Verzekeringsgeneeskunde een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Zonder dat u zich daar misschien echt van bewust bent geweest, is er veel nieuwe kennis ontwikkeld op ons vakgebied, wat ook heeft geresulteerd in een flink aantal promoties van verzekeringsartsen. Al die onderzoeken zouden niet mogelijk zijn geweest zonder medewerking van verzekeringsartsen. Een andere ontwikkeling is dat binnen aanpalende vakgebieden meer en meer het besef ontstaat dat werk een essentieel onderdeel is van het leven van mensen. Ook wordt steeds meer erkend dat verzekeringsartsen daarin vaak een cruciale rol hebben door hun beoordelingen en adviezen. Deze goede ontwikkelingen hebben potentieel ook een keerzijde: in toenemende mate wordt een beroep op ons als verzekeringsartsen gedaan. Tot nu toe is het steeds een kleine groep van verzekeringsartsen binnen de NVVG geweest die hier invulling aan gaf. Maar er zijn vast veel meer verzekeringsartsen die belangstelling hebben om een keer mee te werken aan een onderzoek of ontwikkelen van een richtlijn. Mede namens de NVVG roep ik jullie daarom graag op!

De diverse accreditatiecommissies binnen het ABSG hebben regelmatig behoefte aan versterking. Het ABSG heeft samen met de huidige accrediteurs een deskundigheidsprofiel opgesteld, dat als leidraad kan dienen bij het zoeken en benoemen van nieuwe accrediteurs door de wetenschappelijke verenigingen.
Het beoordelen van accreditaties vraagt een specifieke deskundigheid. Op tijd zorgen voor opvolging is van belang voor de continuïteit en kwaliteit van de accreditatieverlening.
Lees hier het profiel. Aanmelden of meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De KNMG stelt conform het door het federatiebestuur in juni 2015 vastgestelde document ‘Preventie en gezondheidsbevordering. Een beroepsgroep overstijgende aanpak’ een federatieve werkgroep Preventie & Gezondheidsbevordering (KNMG werkgroep P&G) in. Het document is geschreven op hoofdlijnen. Het biedt de kaders waarin de KNMG haar taak op het gebied van preventie en gezondheidsbevordering uitvoert. Algemeen doel van het document is om binnen de artsenfederatie KNMG een gezamenlijk, breed gedragen beleid uit te voeren op het gebied van preventie & gezondheidsbevordering waarbij samenwerking, afstemming en multidisciplinair denken de uitgangspunten zijn. De federatieve werkgroep P&G ondersteunt de KNMG bij die doelstelling.

Taken van de federatieve werkgroep P&G zijn:

Vacature plaatsen of dienst aanbieden

Er worden alleen vacatures of aangeboden diensten die betrekking hebben op verzekeringsgeneeskundig gebied op onze site geplaatst.
Voor het laten plaatsen van uw vacature of een dienst kunt u contact opnemen met het NVVG secretariaat. Via het secretariaat kunt u de kosten voor plaatsing van een vacature of dienst opvragen.

Periode
Uw 'advertentie' wordt geplaatst voor een periode van 1 tot 3 maanden, na de afgesproken periode wordt uw bericht automatisch verwijderd.

Disclaimer
'Notitie van het NVVG bestuur.
"Aan de inhoud van geplaatste advertenties, vacatures, etc. kunnen geen rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. Hoewel de advertenties, vacatures, etc. met de grootste zorg zijn samengesteld, is het bestuur niet verantwoordelijk voor de inhoud."

Aankondigingen via de NVVG
De NVVG levert geen adressen aan derden.
De NVVG kan mailingen verzorgen, aankondigingen plaatsen op de website, insteek van folders verzorgen bij ons congres / vergaderingen of incidenteel een mailing per post verzorgen. Via het secretariaat kunt u hiervoor de kosten opvragen.
Voorwaarde voor aankondigingen via de NVVG: Activiteit/informatie dient relevant te zijn voor de verzekeringsgeneeskunde, ter beoordeling door het Bureau NVVG.

Zoeken

Beroepenfilm verzekeringsgeneeskunde