Column door Hans Rode, Psychiater ABS-artsen. De column is gepubliceerd op de website van de KNMG. Daarnaast zal het artikel ook in het Medisch Contact verschijnen. 
(www.knmg.nl, 16 februari 2017, 16 februari 2017)

Column van verzekeingsarts en jurist Jim Faas in Medisch Contact.
(MEDISCH CONTACT; 19 januari 2017)

Interview met NVVG voorzitter Rob Kok in tbv
(TBV; december 2016)

Wendela Hingst, voormalig directeur KNMG en voortrekker Medisch Leiderschap, hield tijdens de NVVG Heidag een mooie inleiding op Medisch Leiderschap die wij onze leden zeker niet willen onthouden.

Wendela Hingst neemt ons mee in het thema Medisch Leiderschap. In de afgelopen jaren is er bij de KNMG veel gedaan in het kader van Medisch Leiderschap, al is nog niet exact duidelijk wat het precies inhoudt en wat ermee te doen. Welke rol je ook hebt, bestuurder, medewerker, etc. je kunt in elke positie leiderschap tonen. Leiderschap is het nemen van initiatieven en zelf het goede voorbeeld geven. Maar ook het doel waar je naartoe wilt en daar anderen in meekrijgen. Medisch Leiderschap kan een verandering in de gezondheidszorg teweeg brengen. Verschil tussen Medisch Leiderschap en Leiderschap is slechts de context waarin men werkt. Als je volgers krijgt, ben je een leider. Leiderschap is invloed. Een leider is degene die zich bekommert om de mensen om hem heen en niet degene die als eerste, alleen, op de top van de berg aankomt.

Column van verzekeingsarts en jurist Jim Faas in Medisch Contact.
(MEDISCH CONTACT; 29 juni 2016)

Zoeken

Beroepenfilm verzekeringsgeneeskunde